miércoles, 28 de enero de 2015

DIETA MEDITERRÀNIA


Realitza una presentació de diapositives sobre la dieta mediterrània i el seu Decàleg.

El treball contindrà:

-  una portada amb el títol del treball: LA DIETA MEDITERRÀNIA.
- 1ª diapositiva:  DEFINICIÓ DE LA DIETA MEDITERRÀNIA.
-  Següents diapositives:  en cadascuna d'elles hi posaras un punt del decàleg i l'acompanyaràs d'una imatge adient a la informació que copiaràs.


DECÀLEG DE LA DIETA MEDITERRÀNIA:


1.- Utilitza sempre oli d'oliva com a principal grassa d'addició.

2.- Comsumeix aliments d'origen vegetal en abundància: fruïtes, verdures, llegums i fruïts secs.

3.- El pa i els aliments procedents de cereals (pasta, arròs i especialment productes intengrals)
han de formar part de l'alimentació diària.

4.- Els aliments poc procesats, frescos i els de temporada són els més adequats.

5.-Comsumeix peix en abundància i ous amb moderació.

6.- La carna roja consumeix-la amb moderacií y, si pot ser, com part de guisos i altres receptes.  Els embutits en quantitats petites, i preferiblement en entrepans.

7.- Consumeix diàriament produtes làctis, principalment iogur i formatges baixos en grassa.

8.- La fruïta fresca ha de ser el postre habitual.  Els dolços i pastissos s'han de consumir ocasionalment.

9.- L'aigua és la beguda per excel·lència.  El vi, si es pren, ha de fer-se amb moderació i sols mentres menges.

10.- Realitza activitat física tots els dies, ja que és tan important com menjar adequadament.


No hay comentarios:

Publicar un comentario